Utbildningen ”Konsten att prova honung” är en satsning från Svenska Bin med målet att biodlare och honungsproducenter ska inspireras och stärkas i att själva hålla provningar för sina kunder. Nu finns den också att ta del av digitalt.
Diplom delades ut till sex stolta mottagare under Svenska Bins honungsevent på Skåne Food Fest i Helsingborg den 7 september. Mottagare var allt från Stora Coop i Visby till Lillgårdens gårdsbutik utanför Höör.
Biodlare runt om i vårt land arbetar för att producera en kvalitetsprodukt med stark lokal förankring.
Samtidigt är honung är en av världens mest förfalskade råvaror och de senaste åren översvämmas vi av fuskhonung som dumpas till låga priser. Både konsumenter och butiker behöver förstå skillnaden mellan manipulerade och utspädda produkter (ofta från Kina) och vår lokala kvalitetshonung.
Detta år ställer en rad gastronomiska ambassadörer upp och lyfter den första honungen tillsammans med lokala biodlare under Primörhonungs-släppet strax före midsommar.
Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.OkIntegritetspolicy