Utbildning

Inspirerande utbildning i smak och honungsprovning 

Utbildningen ”Konsten att prova honung” är en satsning från Svenska Bin med målet att biodlare och honungsproducenter ska inspireras och stärkas i att själva hålla provningar för sina kunder.

Utbildningen finns nu som en digital variant uppdelad i två delar. Del 1 går Malin igenom hela upplägget från teori till praktik. I Del två får vi följa när Malin håller den praktiska delen för biodlare i Linköping.

Här kan du ladda ned kursmaterialet “Konsten att prova honung” (klicka på bilden och ladda ned till din dator).

Totalt har nära 250 biodlare deltagit
Utbildningsturnén runt landet har haft stopp på Trädgårdsmässan i Stockholm, Ulriksdals värdshus i Stockholm, Långbro gård i Mölnbo, Sörmland, Stabergs bergsmansgård utanför Falun, Skåne Food fest på Sofiero, Botildenborg i Malmö, Aspö gård i Skövde, Naturcentrum i Linköping. De sista två utbildningarna hölls på Poppels bryggeri i Göteborg och på Bryggeriet i Stockholm.

Att möta kunder och visa den lokala honungens kvaliteter ökar möjligheterna att lära konsumenterna skillnaden mellan äkta och falsk honung.