Sara Wicklins Brownie Raw Style

choklad(Sara Wicklin driver är kock och driver Urban Chef
Receptet räcker till cirka 20 bitar innehåller enbart ekologiska ingredienser som inte är upphettade över 42°C, därav är kakan Raw.

Basen
250 g kokosflingor
50 g kakaomassa
8 st dadlar, gärna Medjool eko
1 msk kallpressad kokosolja
2 msk svensk honung
1 krm vaniljpulver
1 krm havssalt

Ginger fudge
1 dadel
1 dl vatten
20 g kakaomassa
1 msk kakao
1 msk cocosolja
ca 10 g färsk ingefära
1 krm vaniljpulver
1 krm havssalt

Börja med botten till Brownien
Klä en form på ca 15-20 cm i diameter men plastfolie. Ställ åt sidan.
Fyll en kastrull med det varmaste vattnet du kan få från kranen och skapa ett vattenbad genom att placera ett djupt fat eller skål i kastrullen. Ställ kastrullen på en spisplatta på lägsta värmen. Lägg i kakaomassa, kokosolja, vanilj och salt för att smälta i vattenbadet (spara gärna vattenbadet då det även ska användas till fudge).

Mixa kokosflingorna till smör i en mixkanna (t ex en Vitamix). Det tar ca 5 min tills det blir till en massa. Tillsätt honung och dadlar och mixa ytterligare till en slät konsistens. Häll den smälta blandningen i en jämn stråle till mixern medan den kör. Därefter skrapas blandningen ut i den klädda formen och plattas ut i ett jämt lager. Låt stå i kylen.

Gör sedan fudge
Lägg kakaomassa, kokosolja, vanilj och salt i vattenbadet.
Kör vatten, ingefära, kakao och dadlar i mixerkannan till en slät puré. Tillsätt honung och det smälta i en jämn stråle under mixning till en jämn, slät och blank Fudge. Bred fudgesmeten över brownie-basen och låt kakan stå kallt minst 30 min innan servering. Enjoy!