Svenska Bin

  • Om oss
    • Svenska Bin
    • Styrelse
    • Bli biodlare
  • Bin
    • Pollinering
    • Biodling
    • Binas växter
    • Binas liv
  • Honung
    • Honungsfakta
    • Ljunghonung
    • Mat & Dryck
    • Naturligt söt
    • Sorthonung
  • Hälsa
    • Biprodukter
  • Bevara surret/Coop
    • Coops bikupor
    • Coopvärdar
  • Swedish Bees
  • Medlem
    • Honungsmarknaden
    • Så stöttar du Svenska Bin
    • Bli medlem – detta får du
    • Bli medlem – registrering
    • Medlemssidor
    • Biodlare i sverige – Våra medlemmar
    • Integritetspolicy
  • Press
  • Kontakt
  • Högerspalt / Stötta svenska bin

Bli medlem och marknadsför svensk honung!

av Anna Lind Lewin · 23 februari, 2018

Som medlem i Svenska Bin får du tillgång till Svenska Bins märke på etiketter och locksäkringar och marknadsföring av svensk honung i form av foldrar, affischer och utställningmaterial.

Se allt marknadsföringsmaterial här (pdf)

Våra olika medlemsnivåer

Svenska Bins medlemmar – lista

Therese på Hammergrens bigårdar och Mikael på Broholms biodlingar 
“Därför blev vi medlemmar”

Etiketter: Svenska Bin

Följ:

Stötta svenska bin

Stötta Svenska Bin

NYHETER & PRESS

Läs nyheter och pressmeddelande på
Svenska Bin på Mynewsdesk

Familjen Svensson blir med bin

Sök på denna webbplats

Facebook

Svenska Bin
Svenska Bin

Riktigt God Jul önskar Svenska Bin med ett kolarecept från kocken Stefan Eriksson – med #ljunghonung såklart!
Receptet är det första som han tagit fram för #ljunghonungsprojektet.
Har du ett recept med just ljunghonung som du vill dela?

Ingredienser till en stor sats:
600 g grädde
450 g socker
550 g ljunghonung
5 g havssalt, gärna oraffinerat
25 g brynt smör

Gör så här:
Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll alla övriga ingredienser i kastrullen. Koka sakta tills kolasmeten nått 125 grader – använd termometer. Rör om då och då.
Häll upp i en form fodrad med bakplåtspapper och låt stå över natten så att kolan stelnat lagom och går att dela med kniv.
Skär i kuber och strö eventuellt över lite pollen och torkade ljungblommor.

------------------
Ljunghonung har en speciell karaktär. Den är är mörkare till färgen, har en intensiv smak och en seg, geléig konsistens.

Ljung (Calluna vulgaris), även kallad höstljung, är en dvärgbuske som växer på hedar, fjäll och klippor.
Ljung är Västergötlands landskapsblomma.

foto: Anna Lind Lewin

#svenskabin #ljunghonung #ljung #heather #heatherhoney #pollineramera #naturligtsöt #svenskhonung #sorthonung #höst #supportyourlocal #beekeeper #myswedishhoney
... Visa merVisa mindre

4 veckor sedan  ·  

Photo

Läs på Facebook
·Share

Läs på Facebook

Svenska Bin på Instagram

svenskabin

View

Dec 25

Open
Goda juldagar önskar Svenska Bin med ett kolarecept från kocken Stefan Eriksson – med #ljunghonung såklart!
Receptet är det första som han tagit fram för #ljunghonungsprojektet. 
Har du ett recept med just ljunghonung som du vill dela?

Ingredienser till en stor sats:
600 g grädde
450 g socker
550 g ljunghonung
5 g havssalt, gärna oraffinerat
25 g brynt smör

Gör så här:
Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll alla övriga ingredienser i kastrullen. Koka sakta tills kolasmeten nått 125 grader – använd termometer. Rör om då och då.
Häll upp i en form fodrad med bakplåtspapper och låt stå över natten så att kolan stelnat lagom och går att dela med kniv. 
Skär i kuber och strö eventuellt över lite pollen och torkade ljungblommor.

------------------
Ljunghonung har en speciell karaktär. Den är är mörkare till färgen, har en intensiv smak och en seg, geléig konsistens. 

Ljung (Calluna vulgaris), även kallad höstljung, är en dvärgbuske som växer på hedar, fjäll och klippor.
Ljung är Västergötlands landskapsblomma.

#svenskabin #ljunghonung #ljung #heather #heatherhoney #pollineramera #naturligtsöt #svenskhonung #sorthonung #höst #supportyourlocal #beekeeper #myswedishhoney

Goda juldagar önskar Svenska Bin med ett kolarecept från kocken Stefan Eriksson – med #ljunghonung såklart!
Receptet är det första som han tagit fram för #ljunghonungsprojektet.
Har du ett recept med just ljunghonung som du vill dela?

Ingredienser till en stor sats:
600 g grädde
450 g socker
550 g ljunghonung
5 g havssalt, gärna oraffinerat
25 g brynt smör

Gör så här:
Bryn smöret i en tjockbottnad kastrull. Häll alla övriga ingredienser i kastrullen. Koka sakta tills kolasmeten nått 125 grader – använd termometer. Rör om då och då.
Häll upp i en form fodrad med bakplåtspapper och låt stå över natten så att kolan stelnat lagom och går att dela med kniv.
Skär i kuber och strö eventuellt över lite pollen och torkade ljungblommor.

------------------
Ljunghonung har en speciell karaktär. Den är är mörkare till färgen, har en intensiv smak och en seg, geléig konsistens.

Ljung (Calluna vulgaris), även kallad höstljung, är en dvärgbuske som växer på hedar, fjäll och klippor.
Ljung är Västergötlands landskapsblomma.

#svenskabin #ljunghonung #ljung #heather #heatherhoney #pollineramera #naturligtsöt #svenskhonung #sorthonung #höst #supportyourlocal #beekeeper #myswedishhoney
...

svenskabin

View

Dec 21

Open
Tack till Kronprinsessan och kungabarnen som lyfte biodlingen och det viktiga arbete som alla bin utför - tillsammans med Hagabinas skötare @lotta.fabricius.
Prinsessan Estelle gick igång på bidansen!
Se mer fina bi-klipp i #åretmedkungafamiljen #svt
#pollineramera #svenskabin

Tack till Kronprinsessan och kungabarnen som lyfte biodlingen och det viktiga arbete som alla bin utför - tillsammans med Hagabinas skötare @lotta.fabricius.
Prinsessan Estelle gick igång på bidansen!
Se mer fina bi-klipp i #åretmedkungafamiljen #svt
#pollineramera #svenskabin
...

Fler bilder... Följ oss på Instagram
Tweets by SvenskaBin

Pollinera mera!

  • Lär dig mer om biprodukter 2020!

    Svenska bins vackra och inspirerande kalender för 2020 med tema biprodukter finns nu till försäljning. För varje månad får du recept, idéer och tips på sådant som passar att göra vid just den tiden....

  • Så nyttiga är binas produkter

    Nu finns en efterlängtad sammanställning av biprodukternas effekter framtagen av hälsoprofilen Alexandra De Paoli på uppdrag av Svenska Bin. ”De senaste åren har jag läst alla vetenskapliga artiklar jag kunnat hitta om de läkande...

  • Bli medlem och marknadsför svensk honung!

    Som medlem i Svenska Bin får du tillgång till Svenska Bins märke på etiketter och locksäkringar och marknadsföring av svensk honung i form av foldrar, affischer och utställningmaterial. Se allt marknadsföringsmaterial här (pdf) Våra...

  • Svenska Bin deltar i Pollinera Sverige

    Under en workshop 1 december 2017 lades den första grunden till nätverket Pollinera Sverige som ska lyfta den livsviktiga pollineringsfrågan. Forskare och experter från Sveriges universitet och företrädare för biodlingsföretagen, biodlarföreningar, miljöorganisationer, parker och...

  • Hur står det till med bina?

    I flera år har vi hört larm om hotade bin och om den stora bidöden. Vad handlar det om? Och hur är läget? Lyssna här på Tomas Tengby i programmet Meny i Sveriges Radio...

  • Bli värd för en Coopkupa och #bevarasurret

    Svenska Bin lanserade 2016 ett viktigt projekt för att gynna alla våra pollinerande insekter. Med uppropet #bevarasurret startade man tillsammans med Coop en insamling där deras medlemmar genom att växla in sina poäng kan...

  • Vilka växter tycker bina om?

    Binas matintag varierar helt naturligt över året, när de flyger ut ur kupan på våren är det första de träffar på ofta sälg, al och tussilago som ger dem viktig näring i mars och...

Svenska Bin © 2021. Alla rättigheter reserverade.

Vi använder cookies för att se till att vi ger dig den bästa upplevelsen på vår hemsida. Om du fortsätter att använda den här webbplatsen kommer vi att anta att du godkänner detta.OkIntegritetspolicy