Honungslandet provning i Stockholm

Tisdag 18 januari samlades kända namn inom svensk gastronomi på restaurang Oxenstiernan i Stockholm för en workshop med sorthonungsprovning och samtal om svensk honung.

Paul Svensson, Martin Ragnar, Maria Printz, Stefan Eriksson, Kajsa Leander, Anne Eriklin, Sebastian Schildt, Sanna Ohlander och Pelle Lundblad diskuterade säsong, geografi och sort, samt gick igenom olika konsistenser som ympad, fri kristallisation (raw honey) och flytande av samma sort.
Se filmerna på Youtube

I juni 2022 håller Honungslandet en workshop i Skåne med fokus på årets första honung. Här ska olika nyslungade primörhonungar från hela landet provas.

Även honung i dryck kommer då att vara på agendan. 

—————————-

Honungar i provningen på restaurang Oxenstiernan:

Lingonhonung, Skogens honung, Vimmerby, Småland

Kakhonung på raps, Kögels honung, Skåne

Maskros mm, Hägershonung, Rickeby

Lindblomshonung, Haga Slott i Stockholm

Bladhonung / honungsdagg, Gyllene Biet, Alingsås

Ljunghonung, familjen Hellberg, Odensjö gård, Jönköping

Bovetehonung, Wermlands bovete, Molkom, Värmland

Flytande Askrike honung (Pelle Lundblads från Flowhive) Lindingö

Hallonhonung, Lottas honung, Tjällmo Östergötland
provades i 3 olika texturer: fast/ympad, fri kristallisation, flytande.

 

Ladda hem pdf med smakhjul utvecklat av biodlaren Viktoria Bassani:

Honungslandet smakhjul

Projektet Honungslandet Sverige arbetar för att utveckla, lyfta och höja värdet på svensk honung.
Projektet drivs av Lotta Fabricius Kristiansen och Anna Lind Lewin för Svenska Bin.